שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת מלאך PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

רכיבים:

 

אבקת סוכר לפיזור
12 חלבונים בטמפרטורת החדר
375 גרם סוכר
125 גרם קמח רגיל
1 כפית קרם טרטר
תותים חצויים לקישוט
4 טיפות תמצית וניל
2 טיפות תמצית שקדים

 

אופן ההכנה:

 


1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס. מכינים תבנית מלאך בקוטר 24 ס"מ ובעומק 10. אין צורך לרפד ולשמן את התבנית.
2. מנפים לקערה את הקמח עם 125 גרם סוכר. חוזרים על הניפוי 6 פעמים ושמים בצד.

3. בקערה גדולה מקציפים את החלבונים עד שיווצר קצף רך. מוסיפים קורט מלח,כף מים,קרם טרטר ותמצית שקדים. כאשר נוצרות בועות מוסיפים את יתרת הסוכר, (מספר כפות בכל פעם). מקציפים באופן יסודי עד שכל הסוכר נבלע בתערובת ונוצר קצף נוקשה ויציב עד מאד.

4. מוסיפים לקצף את הקמח והסוכר המנופים, מקפלים בזהירות בכף מתכת גדולה או מרית פלסטיק עד שהחומרים היבשים נבלעו לגמרי בקצף.

מעבירים את הבצק בזהירות בעזרת כף לתבנית. בין הבצק לדפנות התבנית מעבירים סכין רחבה או מרית זקופה לאורך ההיקף כך שתיגע בבסיס התבבנית.  (פעולה זו תעזור לבטל כיסי אוויר).

5. אופים 50 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע. הופכים את התבנית מעל רשת מתכת ומשאירים את העוגה בתבנית עד שתצטנן לגמרי.  מוצאים את העוגה לצלחת הגשה, מאבקים עם אבקת סוכר מנופה ומקשטים עם התותים החצויים.



חפשו מתכון נוסף: