שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
בחירת אורז PDF הדפסה דוא
מתכונים - פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה

איך עושים את זה ?


אורז הוא חומר הגלם הנצרך ביותר בעולם. על מה באמת צריך להקפיד כשקונים אורז? כמה טיפים לקנייה נבונה: - אורז בתפזורת: לבדוק מוצא וסוג, להריח ולהתבונן בגרגירים: הרבה גרגירים שבורים או פגומים מעידים על אורז מאיכות גרועה. לאורז צריך להיות ריח טוב. לאורז ישן יש ריח לא נעים שנשאר גם אחרי הבישול. - אורז באריזה: קיימים סוגים שונים, המיועדים לצרכים שונים: אורז רגיל - בסמטי, הודי ותאילנדי לתבשילים, אורז מלא להכנת מנות עם אוריינטציה צמחונית, ואורז דביק (סטיקי רייס) לדייסות ולפודינג, שהוא שונה מאורז מיוחד להכנת סושי. לאחרונה התווסף למדף האורזים, אורז איכותי, איטלקי להכנת ריזוטו כהלכתו. - מומלץ לנסות זנים איכותיים, שמחירם יקר יותר, אבל טעמם בהתאם. כדאי להעדיף אריזת ואקום, השומרת על הטריות. אורזים נדירים כדאי לקנות בחנות טבע, שם התחלופה על המדף גבוהה יותר.



חפשו מתכון נוסף: