מתכונים -
פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה
|
איך עושים את זה ?
שמעתם פעם איך מגדלים פטריות ? אני שמעתי שעל מצע לשלשת תרנגולות. אם אכן כך אז ניקוי הפטריות חייב להיות יסודי. פטריות אסור לשטוף במים. המרקם הספוגי שלהן סופח אליו את המים ומקלקל את הבישול, הטיגון ואת הטעם. משום כך רצוי לקלוף את הקליפה הדקיקה שעוטפת כל פטרייה. עם סכין חדה ביד אחת ומגבת נייר סופגת ביד השנייה. רצוי להתחיל את הקילוף מלמטה, מהחלק ממנו צומחת הרגל ועולים לכיפת הפטרייה. את הרגל עצמה יש לנגב היטב עם מגבת הנייר, וגם לקצוץ כמה מילימטרים מתחתית הרגל. אם המתכון דורש פטריות פרוסות, רצוי לפרוס בעזרת המדולינה של הביצים הקשות. יוצאות פרוסות דקיקות, אחידות ויפות.
|
|