רכיבים:
1 חבילה ספגטי
½-¾ ק"ג עגבניות טריות, או עגבניות קלופות מקופסה
2-3 שיני שום קצוצות
1 בצל יבש קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
250 גר' בשם בקר טחון, רצוי שמן מעט
1 כוס יין אדום יבש
כמה עלי אורגנו טריים או אורגנו יבש
שמן זית
מלח
½ כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מרסקים את העגבניות במעבד מזון.
2. מטגנים את השום בשמן זית עד שהוא מזהיב מעט.
3. מוסיפים את הבצל והגזר ומבשלים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך מעט.
4. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים. מפרקים את הבשר עם מזלג תוך כדי הבישול.
5. מוסיפים את היין ומניחים להתבשל עד שמחצית מכמות הנוזלים מתאדה.
6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והסוכר ומבשלים כ-20 דקות. יש להקפיד להוסיף מים מעת לעת.
7. מוסיפים את האורגנו, בוחשים ומורידים מהאש.
8. שופכים על הפסטה המוכנה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים מייד.
|