
רכיבים:
לבצק:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרים טריים (להמיס בכוס מים פושרים + כף סוכר עד להתססה)
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית (לא שמן אחר)
1 ביצה
כוס מים פושרים
למילוי:
1 ק"ג תרד טרי (שטוף ומנוקה מחלקים קשים). ניתן להשתמש גם בתרד קפוא
1 ביצה
200 גרם גבינת פטה
150 גרם גבינת קשקבל
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור או לפי טעם אישי
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום או קצח
אופן ההכנה:
הבצק:
1. ללוש את כל המרכיבים יחד לבצק רך וגמיש , לשמן ידיים היטב לסיום לעטוף את הבצק בשמן. להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.
2. ללוש שוב את הבצק , ולהחזיר להתפחה נוספת.
המילוי:
1. לקצוץ את התרד בעזרת סכין , להניח בסיר מכוסה במים ומעט מלח. להרתיח כ 10 דקות, לצנן ולסחוט מנוזלים בעזרת מסננת.
2. להוסיף ביצה , לפורר את גבינת הפטה, לגרד את גבינת הקש קבל, לטבל במלח ופלפל.
המאפה:
1. לחלק את הבצק ל כ- 26 כדורים. לשמן את משטח העבודה עליו מונחים הכדורים. לפתוח כל כדור בעזרת הידיים ולמלא במילוי. לסגור היטב , כשפתח הסגירה כלפי מטה.
2. להניח על נייר אפיה. להבריש מעט בביצה. לזרות שומשום או קצח.
3. לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- ¾ שעה ואפילו פחות.
|