שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מרק כתום עם ערמונים PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים

הצעת הגשה.


רכיבים:


3 בצלי שאלוט או בצל אחד קטן, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

2 תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות סוכר חום

200 גרם ערמונים מבושלים וחתוכים לפרוסות

½ ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

½ ק"ג בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

2 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות

2 כפות חמאה

1 מיכל קצפת צמחית

קורט קינמון

קורט אגוז מוסקט

מלח, פלפל


אופן ההכנה:


1. ממיסים בסיר את החמאה ומטגנים בה את בצלי השאלוט/הבצל הרגיל במשך שתי דקות, עד להזהבה.

2. מוסיפים לסיר את הערמונים ואת הסוכר החום ומטגנים דקה נוספת.

3. מוסיפים את הדלעת, הבטטה, הגזר והתפוחים וממשיכים לטגן לעוד דקה.

4. מוסיפים את הקצפת הצמחית ומים עד לגובה של 1-2 ס"מ מעל לירקות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית. מבשלים כ-30 דקות, עד שהירקות יתרככו.

5. מתבלים באגוז המוסקט ובקינמון ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומרסקים את הירקות בעזרת מעבד מזון ידני, עד לקבלת מרקם אחיד.

6. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: