רכיבים:
צרור אחד קצוץ גס של סלרי - רק הלבן עד העלים ובלי הפקעת
1 קופסא עגבניות קלופות
4 שיני שום כתושות
2 בצלים גדולים קצוצים גס
1 קילו בשר לצלי שומני חתוך לקוביות בינוניות
½ שקית חומוס מבושל קפוא
¾ כוס עדשים ירוקים לאחר שטיפה
½ צרור כוסברה
½ צרור פטרוסילינון קצוצים
2 לימונים
1 כף לא מלאה כורכום
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. ממלאים בסיר שני ליטר מים (בערך). מוסיפים את הבצלים, הסלרי והעגבניות. משבלים במשך שעתיים.
2. מסננים, מעבירים לבלנדר, וטוחנים לפירה גס.
3. מחזירים לסיר, מוסיפים את שאר המרכיבים ועוד 2 כוסות מים לפחות.
4. מבשלים כשעה נוספת ובודקים את רמת הנוזלים מדי פעם. (המרק לא אמור להיות סמיך).
5. בגמר הבישול סוחטים 2 לימונים למרק ומערבבים היטב.
|