רכיבים:
2 כוסות עדשים חומות, שטופות ומושרות כחצי שעה במים קרים
5 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קצוץ
1 פלפל ירוק/אדום, טרי וחריף, נקי וקצוץ
3 עלי מרווה
1 ראש סלרי, קלוף וקצוץ
5 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים קטנים, קלופים וקצוצים
4-5 כוסות מים או מרק עוף צח
½ כוס כוסברה קצוצה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את השום, הבצל, הפלפל החריף, המרווה, הסלרי, שמן הזית והגזרים, מכסים במים ומבשלים כ-5-6 דקות (עד שהירקות מתרככים מעט).
2. לוקחים מסננת ובעזרתה מסננים את העדשים. מוסיפים העדשים לסיר ומערבבים כדקה. מתבלנים במלח ובפלפל השחור.
3. מוסיפים את כוסות המים/מרק עוף צח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות (לא רכות מידי).
4. בודקים תיבול, מכבים את האש וזמן קצר לפני ההגשה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
|