
הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.
רכיבים:
500 גרם שיני שום שלמות קלופות
2 בצלים פרוסים
1 צרור טימין
1 ליטר ציר עוף
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
3 כפות שמן זית
1 כף פטריות טריות וקצוצות
אופן ההכנה:
1. חולטים את שיני השום במים רותחים במשך דקה, מסננים ומעבירים למי קרח. יש לחזור על הפעולה שלוש פעמים.
2. במקביל, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
3. מוסיפים את צרור הטימין ומתבלים במלח. אחרי דקה מוסיפים את תפוחי האדמה ואת שיני השום החלוטות וממשיכים בבישול תוך כדי ערבוב במשך חמש דקות נוספות.
4. שופכים את ציר העוף לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות.
5. מסירים את הסיר מהאש, טוחנים את המרק בבלנדר ידני ומעבירים במסננת דקה.
6. יוצקים את המרק לקערת הגשה, מפזרים את הפטריות הקצוצות ומעל יוצקים מעט מאוד (זרזיף) שמן זית.
|