שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מרק רגל תימני PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים



רכיבים:


8 פרוסות עצם רגל

1 קוביה גדולה של דלעת חתוכה לקוביות

4 קישואים, קלופים וחתוכים לעיגולים

4 גזרים, קלופים וחתוכים לעיגולים

4 תפו"א גדולים חצויים ,או 8 בינוניים

1 ראש סלרי גדול

1 בצל גדול חתוך לרבעים

1 ראש שום שלם

4 כפות גדושות רסק עגבניות

2- 3 כפות חוויג' למרק

1-2 אבקת מרק עוף או בשר

½ צרור פטרוזיליה

½ צרור כוסברה


אופן ההכנה:


1. מכניסים את העצמות לסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה.


2. שופכים מהסיר את המים וממלאים מים טריים עד לגובה מחצית מהסיר.

3. מוסיפים את כל המצרכים (למעט הפטרוזיליה והכוסברה) ומשלימים את הוספת המים.

4. מביאים לרתיחה תוך כדי בישול על אש בינונית במשך שעה.

5. מעבירים את הסיר לתנור לבישול ממושך(כמו חמין). המרק צריך לבעבע באיטיות, עד לריכוך מוחלט של הג'לטין (צפוי העצמות).

6. כרבע שעה לפני הוצאת הסיר מהתנור, מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הכוסברה. (במידה ולא מעוניינים להמשיך את הבישול בתנור, ניתן כמובן לבשל על הגז במשך 8 - 7 שעות על אש קטנה מאוד).

7. טועמים ומתקנים תיבול.

8. בכל צלחת מניחים נתח עצם + תפוח אדמה וכמובן מרק. מגישים את המרק עם לחוח.(למעבר למתכון לחץ כאן).

 



חפשו מתכון נוסף: