שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
לחם בצל PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:


הבצק :


30 גר' שמרים
¼ כוס מים פושרים
½ 4 כוסות קמח לבן
½1  כוס קמח מלא
½ חב' מרגרינה מומסת\חמאה .  (לחמם במיקרוגל)
1 כוס חלב פושר
כף סוכר
1 ביצה
½ כפית מלח
2 כפות שמן זית

המילוי:


כוס בצל קצוץ דק מאודה ב - ¼ חב' במרגרינה\חמאה אפשר לטגן לצבע בהיר או (לחמם במיקרו עם המרגרינה)
3 כפות פרג
¼ כפית מלח


אופן ההכנה:


1. להכין בצק ולהתפיח כשעה, להוציא את האוויר מהבצק ולהכניס למקרר ל-5 שעות לפחות עדיף לילה.

2. ליצור מהבצק כיכר, לחלק לחמישה חלקים ולרדד עלה 10x30 .

3. לערבב את חומרי המילוי, למרוח על העלים ליצור גלילה וליצור מעין שבלול ולהתפיח שוב.

4. למרוח למעלה (ביצה + שמן זית) ומלח גס.

5. להתפיח 30 דקות ולהכניס לתנור שחומם ל-250 מעלות ל-10 דקות ולאחר מכן להוריד ל- 175.

הערה: הלחם מוכן כאשר הוא משמיע צליל חלול כאשר טופחים עליו מלמטה, לקרר על גבי רשת.

 



חפשו מתכון נוסף: