מתכונים -
מרקים
|
החומרים מיועדים להכנת ל- 6-8 מנות.
רכיבים:
500 גרם בשר בקר (חתוך לפרוסות)
2 בצלים גדולים
4 כפות שמן
½ כוס אבקת מלוחיה
6 גבעולי כוסברה (גד)
2 פלפלות אדומות יבשות
6 גבעולי נענע
1 ראש שום בינוני
½2 כוסות שמן
1 כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. קוצצים דק את הנענע, הבצל, השום והכוסברה. חוצים את הפלפלות לאורכן.
2. מחממים 4 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והבשר ומטגנים כ-6 דקות. יוצקים בהדרגה את כל הנוזלים ומביאים לרתיחה.
3. בוחשים בקערית את אבקת המלוחיה עם השמן ( ½1-2 כוסות), עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אותה לסיר ומבשלים יחד כשעה וחצי על להבה נמוכה. יש לבחוש מפעם לפעם.
4. מוסיפים לתבשיל את הכוסברה, הפלפלת, השום והנענע ובוחשים היטב. מוסיפים ¾ כוס עד 1 כוס וממשיכים בבישול כ-40 דקות.
הערה:
כדי לשמר את אבקת המלוחיה לתקופה ארוכה במיוחד, יש לערבב אותה עם 5 כפות שמן ולשמור במקרר.
|
|