שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מלוחיה PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים

 

החומרים מיועדים להכנת ל- 6-8 מנות.

 

רכיבים:

 

500 גרם בשר בקר (חתוך לפרוסות)

2 בצלים גדולים

4 כפות שמן

½ כוס אבקת מלוחיה

6 גבעולי כוסברה (גד)

2 פלפלות אדומות יבשות

6 גבעולי נענע

1 ראש שום בינוני

½2 כוסות  שמן

1 כפית פלפל שחור

½ כפית מלח

6 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

 

1. קוצצים דק את הנענע, הבצל, השום והכוסברה.  חוצים את הפלפלות  לאורכן.

2. מחממים 4 כפות שמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל  עד שיזהיב. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח והבשר ומטגנים כ-6 דקות. יוצקים בהדרגה את כל הנוזלים ומביאים לרתיחה.

3. בוחשים בקערית את אבקת המלוחיה עם השמן ( ½1-2 כוסות), עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אותה לסיר ומבשלים יחד כשעה וחצי על להבה נמוכה. יש לבחוש מפעם לפעם.

4. מוסיפים לתבשיל את הכוסברה,  הפלפלת, השום והנענע ובוחשים היטב. מוסיפים ¾ כוס עד 1 כוס וממשיכים בבישול כ-40 דקות.

 

הערה:

 

כדי לשמר את אבקת המלוחיה לתקופה ארוכה במיוחד, יש לערבב אותה עם 5 כפות שמן ולשמור במקרר.

 



חפשו מתכון נוסף: