שימושים
|
טעם
|
מותגים מפורסמים
|
שם
|
משקה בסיס לקוקטיילים או לשתייה קפואה.
|
משקה ניטראלי ונקי מטעמים, 40% אלכוהול.
|
אבסולוט, סמירנוף, פינלנדיה, סקאיי, סטוליצניה, חורטיצה, קגלביץ
|
וודקה
|
משקה בסיס לקוקטיילים או לשתייה נקייה בכוס טקילה עם פלח לימון ומלח.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. יש מספר סוגים: סילבר, זהב ואנייחו.
|
קוארבו, מריאצ'י, אולמקה
|
טקילה
|
משקה בסיס לקוקטיילים, במיוחד רום עם קולה.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. יש מספר סוגים: סילבר, זהב וחום.
|
בקרדי, קפטן מורגן, נגריטה,לקרני
|
רום
|
משקה בסיס לקוקטיילים, במיוחד ג'ין עם טוניק.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעמים של ערער ותבלינים נוספים.
|
ביפיטר, פלימוט, בומבי, גורדונס
|
ג'ין
|
נקי, ללא תוספות. בכוס ברנדי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעמים של עץ, וניל, קרמל ודבש.
|
שטוק 84, תשבי, גרנד 41, 777
|
ברנדי
|
נקי, ללא תוספות. בכוס ברנדי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעמים של עץ, וניל, קרמל ודבש.
|
רמי מרטן, קורביזייה, הנסי, אוסטרד, קמוס
|
קוניאק
|
נקי, עם או בלי קרח, בכוס ויסקי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעמים של שעורה, מלח, עשן, קפה וקרמל.
|
גלן פידיך, גלן ליווט, גלן מורנג'י, גלן גרט
|
ויסקי סקוטי – לתת
|
נקי, עם או בלי קרח, בכוס ויסקי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעמים של עץ, עשן, וניל, דבש.
|
ג'וני ווקר אדום/שחור/זהב, שיבאס ריגל, בלנטיין, B&J
|
ויסקי סקוטי – מעורבב
|
נקי, עם או בלי קרח, בכוס ויסקי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעם כוהלי המשלב וניל, דבש, קרמל.
|
בושמילס טולמור דיו, ג'ימסון
|
ויסקי אירי
|
נקי, עם או בלי קרח, בכוס ויסקי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעמים של פחם, עשן, קפה ווניל.
|
ג'ים בים, ג'ק דניאלס, פור רוזס, ווילד טרקי
|
ויסקי אמריקאי
|
נקי, עם או בלי קרח, בכוס ויסקי.
|
משקה חריף, 40% אלכוהול. בעל טעם כוהלי המשלב וניל, דבש, קרמל.
|
וי או, קנדיאן קלאב
|
ויסקי קנדי
|
כבסיס לקוקטיילים על בסיס ורמוט – מרטיני יבש או בכוס קרח עם לימון.
|
ביאנקו – מתוק
רוסו – מתוק
יבש- יבש
|
מרטיני, צ'ינזאנו, ריקרדונה, קורה, שטוק
|
ורמוט
|
נקי, עם או בלי קרח בכוס ויסקי או בתוספת משקה קל (מיץ או סודה) בכוס היי בול.
|
משקה מריר המוגש כאפרטיף.
|
קמפרי
|
קמפרי
|
מנת משקה בכוס היי בול עם קרח ומים. מוצלח מאוד בשילוב משקה קל (אשכוליות או תפוזים). מוגש בעיקר כאפרטיף.
|
בתחילת הארוחה. טעם האניס יבש מאוד.
|
אוזו, ארק, פאנו, ריקרד, פסטיס
|
אניס
|
|
|