מתכונים -
פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה
|
שם המנה
|
סוג היין
|
אנטיפסטי |
לבן יבש או חצי יבש |
קוויאר |
וודקה, שמפניה |
קרפצ'יו בקר |
יינות אדומים, שמפניה |
קרפצ'יו סלמון |
שרדונה או שמפניה |
קרוסטיני |
יינות אדומים |
כבד אווז |
סוארן, פינו גרי, ריזלינג |
מיניסטרונה |
יינות אדומים |
צדפות/לובסטרים ופירות ים מבושלים |
סוביניון בלנק, שרדונה |
סרטנים |
שבלי, שרדונה, ריזלינג |
מולים |
שרדונה, שבלי, אדומים קלים, בוז'ולה |
אנשובי |
סוביניון בלנק, פואי-פומה |
פסטה |
אדום או לבן בהתאם לרוטב. |
רוטב שמנת |
יינות לבנים |
רוטב בשר |
קיאנטי או מרלו |
רוטב פסטו |
ברברה, סוביניון בלנק |
רוטב עגבניות |
סוביניון בלנק, גראנש |
פיצה |
כל יין אדום, שיראז |
גפילטע פיש |
סוביניון בלאנק |
דגים בגריל |
יינות אדומים בעלי גוף קל (בוז'ולה למשל) |
דגים מעושנים |
ריזלינג, מוסקדה, שמפניה, סנסר, פואי-פומה |
סושי וסשימי |
ריזלינג |
אוכל הודי, תאילנדי או סיני |
שרדונה, ריזלינג, גוורצטרמינר |
ברביקיו |
אדום צעיר : שירז, קיאנטי, נווארה, בוז'ולה |
רוסטביף |
כל יין אדום איכותי |
גולאש |
אדומים צעירים: קברנה, שירז, זינפנדל |
קבב |
קברנה, שירז, זינפנדל |
המבורגר |
אדום צעיר : שירז, קיאנטי, נווארה, בוז'ולה |
ירקות בגריל |
ברברה או קברנה שירז |
פלפל או חציל ממולא |
איטלקיים : ברולו, קיאנטי ויינות בסגנון בורדו |
ריזוטו פטריות יער |
איטלקיים : ברולו, קיאנטי ויינות בסגנון בורדו |
|
|