שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
אפונה עם ביצים PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני



רכיבים:


1 בצל גדול, קלוף וקצוץ

מעט שמן זית - לטיגון

1 חבילת אפונה קפואה

½ כוס מים

1 כף מרק עוף

מעט כוסברה טריה קצוצה דק

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

כורכום, מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט - לפי טעם.

ביצים (על פי מס' הסועדים)

 

אופן ההכנה:

 

1. מטגנים את הבצל בזמן הזית עד להשחמה.

2. מוסיפים את האפונה ומטגנים קלות. מוסיפים את התבלינים ו -  ½ כוס מים ומביאים לרתיחה.

3. לאחר הרתיחה, מנמיכים הלהבה  ומבשלים עד שהאפונה מוכנה.

4. כשהאפונה מוכנה, מפזרים את הכוסברה ואת שיני השום הקצוצות,  מערבבים ושוברים את הביצים אחת ליד השניה.

5. סוגרים את הסיר לחמש-עשר דקות עד שהביצים מוכנות.

 



חפשו מתכון נוסף: