מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
פרוסות דג "נסיכה" כמספר הסועדים ועוד כמה לאורחים
½1 ק"ג לפת צעיר וטרי
ראש שום
½ צרור כוסברה
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
פרוסות משתי עגבניות מקולפות
קמצוץ כורכום
½ כוס שמן
מלח בישול (לפי הטעם)
חמישה פלפלים אדומים
מיץ מ - ½ לימון
אופן ההכנה:
1. לנקות את הדג, להשרות בלימון ומלח גס.
2. לקלף את הלפת ולפרוס ל - 6.
3. שופכים את השמן לסיר, מוסיפים חצי מכמות השום , גבעולי הכוסברה , הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה והכורכום. שמים את פרוסות הדג (במרווחים בין פרוסות הדג).
4. לפזר את הלפת ואת פרוסות העגבניות מלמעלה, להוסיף את שאר השום , הכוסברה והפלפלים .
5. מעל הכל להוסיף מעט מים, להביא לרתיחה. להנמיך הלהבה ולבשל על אש קטנה עד שכל המים יתאדו...
|
|