שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
אוש-בכש - תבשיל כבש ואורז בוכארי PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

3 בצלים קצוצים דק

500 גרם בשר כבש חתוך לקוביות של ½ ס"מ

5 כוסות אורז עגול שטוף היטב

2 חבילות כוסברה שטופה קצוצה דק

1 צרור נענע (לא חובה)

½1 כפיות מלח

½ כוס שמן

5 כוסות מים



אופן ההכנה:


1. בסיר בינוני מחממים את השמן ומזהיבים בו את הבשר.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים, (בלי להשחים), עד שהוא מתרכך ונעשה שקוף.

3. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל, הכוסברה השטופה והנענע (אם משתמשים) ומכסים. מביאים לרתיחה.

4. לאחר שרתחו המים, מוסיפים את האורז ומערבבים פעם אחת. מכסים ומביאים לרתיחה.

5. מערבבים שנית, מנמיכים להבה, מכסים במכסה ורצוי גם בכמה מגבות מטבח עבות.

6. מבשלים 15-20 דקות. מסירים מכסה ומערבבים תוך כדי הקפצת האורז.

7. מכסים שוב (ומכבים את האש), ומניחים ל-10 דקות לפני ההגשה.



חפשו מתכון נוסף: