מתכונים -
מאכלים לפסח
|
רכיבים:
1 דג קרפיון גדול ונקי, פרוס לפרוסות
1 ביצה טרופה
מעט קמח מצה
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון
לרוטב:
½ כוס חומץ
2 כפות קמח מצה
2 כפיות גדושות באגוזים טחונים
½ כוס מים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מייבשים בעזרת מגבת את פרוסות הדג. ממליחים ומפלפלים אותן, מקמחים בקמח המצב וטובלים בביצה הטרופה.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן ומטגנים את פרוסות הדג במשך 3 דקות על כל צד.
3. מכניסים לסיר את כל חומרי הרוטב ומבשלים. מכניסים לרוטב את פרוסות הדג המטוגנות (בזהירות שלא יתפרקו) ומביאים לרתיחה.
4. מסירים מהאש ומצננים.
|
|