שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
סטייק סינטה על תפוחי אדמה PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:


2 סטייקים סינטה (לבקש מהקצב בשר טרי או מיושן)

½2 כפות שמן זית

½ ק"ג תפוחי אדמה קטנים, קלופים ושטופים  (תפוחי אדמה לאפיה)

1 כף רוזמרין

1 כף תימין

קורט  מלח

½ כף מלח גס

¾ כפית פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:


קיימות 2 דרכים טובות להכנת סטייקים:


1) על הגריל: יש לדאוג להניח את הסטייקים 2/3 מהזמן על צד אחד ו-1/3 מהזמן על צידו השני ולהוריד מהאש. את הסטייקים יש לטבל במלח ופלפל בלבד.

2) על מחבת פסים: מחממים את המחבת על להבה גבוה, מוסיפים מעט שמן זית. כשהשמן מעלה עשן, המחבת חמה וניתן להניח עליה את הסטייקים. מטבלים במלח ופלפל בלבד. מטגנים כ-3-4 דקות על צד אחד (במהלך הטיגון אין לגעת בסטייקים), כעבור 3-4 דקות, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים באותה הצורה.


• מערבבים בקערה את כל החומרים (פרט לסטייקים) ושופכים לתבנית.

• מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות ואופים במשך 40 דקות.

• מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, מוסיפים את הסטייקים על תפוחי האדמה ואופים ביחד למשך 5 דקות.



חפשו מתכון נוסף: