מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
60 יחידות עלי חובזה גדולים וחלקים 2 כוסות אורז 400 גרם בשר כבש או עגל טחון גס ¼ כוס שמן זית 1 כפית פלפל שחור טחון טרי 1 כפית תבלין בהרט 100 גרם צנוברים מטוגנים במעט שמן זית 2 ליטר מים (לבישול האורז) 2 כוסות מים לתבשיל 1 כף מלח 2 כפות מרק עוף מיץ מ 2 לימונים גדולים
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
1. מחממים את שמן הזית בסיר, מטגנים בו כדקה את הצנוברים. 2. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב. מוציאים ומעבירים לקערה גדולה. 3. שוטפים את האורז, שמים אותו עם 2 ליטר מים וכף מלח ומבשלים כחצי בישול. מסננים ושותפים שוב. 4. מעברים את האורז לקערת הבשר והבצל מוספים את הבהרט, הפלפל השחור ואבק מרק העוף.
הכנת העלים:
1. שמים את עלי החובזה בכלי רחב ושופכים עליהם מים רותחים. משהים את העלים במים הרותחים במשך 2-3 דקות, מחלפים את המים במים קרח.
הרכבת התבשיל:
1. מרפדים תחתית סיר גדול בעלי חובזה. 2. מניחים עלה, כשחלקו החלק כלפי מטה, במרכז העלה מניחים מהמילוי. 3. מקפלים את שני צידי העלה על המילוי ומגלגלים את העלה מכיוון הבסיס כלפי הקצה. (חשוב מאוד שלא להדק יתר על המידה מאחר והאורז צריך עוד לתפוח). 4. בסיר המרופד, עם התפר של הקיפול כלפי מטה. מטפטפים מעט שמן זית על העלים הממולאים, שמים עליהם מיכסה או צלחת שטוחה (בקוטר פנים הסיר, כדי שהממולאים לא יתפזרו ויצופו). 5. מוסיפים בזהירות 2 כוסות מים רותחים, מחממים עד לרתיחה ומייד מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר. 6. מכסים את הסיר, עוטפים את חלקו העליון במגבת או מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות למשך 45 דקות.
|
|