מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
1 ביצה
½ צרור כוסברה קצוצה
מעט כורכום
קורט אגוז מוסקט
מעט פלפל לבן
מעט כמון
1 ק"ג דג (קרפיון/סול/מרלוזה)
1 גמבה אדומה, קצוצה דק
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם
כף שמן
לרוטב:
3 עגבניות גדולות, בשלות
מעט שמן
מעט פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
מעט מלח
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. טוחנים את הדג עם כל החומרים, מוסיפים את התבלינים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ.
הרוטב:
1. מרסקים את העגבניות.
2. מחממים בסיר עמוק עם מעט שמן. מוסיפים את העגבניות ובוחשים היטב.
3. מוסיפים פפריקה, שום, מלח ו- 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מכניסים את הקציצות ומבשלים כ- ½ שעה על אש בינונית.
|
|