שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים אינג'רה PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:

 

קילו קמח טף
מים

 

אופן ההכנה:

 

1. מניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי בחישה.

2. לשים עד קבלת עיסה אחידה לא רכה מדי ולא קשה מדי. מכסים במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.

3. למחרת, לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, מדללים אותו בעזרת מעט מים קרים ולשים שוב. מוסיפים כ- ¾ ליטר מים רותחים ובוחשים עד קבלת בלילה דלילה שדומה במרקמה לבלילת פנקייק. במידה והמים הרותחים לא מספיקים לתהליך, מוסיפים בהדרגה עוד מים קרים וממשיכים לבחוש עד שלא נותרים גושים.

4. מכסים שוב ומניחים בצד (למשך כ- 6 שעות) עד שהבצק מבעבע ומוציא קצף לבן מלמעלה.

5. לבישול האינג'ירה: מחממים מחבת עבה (עדיף טפלון) על אש גבוהה.

6. בעזרת צמר גפן מושחים את המחבת במעט מאוד שמן.
בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה על המחבת (בדומה להכנת פנקייק).

7. כשרואים שהבצק מתחיל לבעבע, מכסים את המחבת עם מכסה למשך כדקה. כשהבצק בושל, מוציאים ומניחים בצד וחוזרים על התהליך מההתחלה.



חפשו מתכון נוסף: