הכמויות מיועדות להכנת 40 כיסונים.
רכיבים:
2 כפות שמן לטיגון לבצק:
300 גרם קמח 200 מ"ל מים רותחים 4 כפות שמן תירס 2 כפות קורנפלור למלית:
300 גרם בשר טחון (חזיר, בקר או עוף) 1 כוס כרוב קצוץ 2 שיני שום כתושות 1 ביצה 1 כף רוטב סויה יפני ½ כפית צ'ילי
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים קמח בקערה גדולה, מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד רך ולא דביק. מוסיפים שמן וממשיכים ללוש. זורים קורנפלור על משטח עץ (קרש, נניח) וממשיכים ללוש כ-5 דקות נוספות. 2. מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך בקוטר 3 ס"מ בערך, חוצים לרוחב, ופורסים כל מחצית ל-20 פיסות זהות. משטחים כל פיסה לעיגול בקוטר 8 ס"מ בעזרת האגודל, ומרדדים עם מערוך עד לקבלת צורה מושלמת (זו השיטה המסורתית ביפן. בארץ אפשר לרדד לעלה גדול ולקרוץ עיגולים עם כוס בקוטר זהה). 3. ממלאים ומטגנים: מערבבים היטב את חומרי המלית. מניחים מעט (בערך כפית גדושה) במרכז כל עיגול בצק. מורחים במים את הקצוות ומהדקים היטב לצורה של חצי עיגול, כאשר תוך כדי הידוק הקצוות יוצרים 6-5 קפלים בחלקו העליון (ראו תמונה). 4. מחממים שמן במחבת, מניחים את הגיוזות בזהירות, ומטגנים כ-2 דקות על להבה בינונית, עד שהתחתית זהובה. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-3 דקות עם מכסה על להבה בינונית, עד שהגיוזות מתבשלות והמים מתאדים. מורידים את המכסה. אם נשארו נוזלים, מוציאים אותם בעזרת כף, ומטגנים עוד 2 דקות להשלמת הפריכות. מטבל:
מכינים רוטב על בסיס חומץ אורז, צ'ילי ורוטב סויה. היחסים בין החומרים - לפי הטעם ומידת החמיצות המבוקשת.
|