שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
פסטיליה דלידאם PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

לבצק:


600 גרם קמח

2 ביצים

1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל

½ כפית מלח

1 כוס מים פושרים

שמן לטיגון


למילוי:


½ ק"ג בשר טחון

מעט אגוז מוסקט מגורד

½ כפית משיה

2 כפות חומץ

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל

עלה דפנה

2 ליטר מים

¼ כפית פלפל לבן

מעט מלח


אופן ההכנה:


אופן הכנת הבצק:


1. מכינים מכל החומרים בצק גמיש ויבש.

2. מרדדים לעלה ומורחים 3-4 כפות שומן או שמן.

3. מפזרים מעט קמח, מקפלים שלושה קיפולים ומכסים במגבת למשך כ-30 דקות.

4. מרדדים שוב לעלה בעובי 1/2 ס"מ , קורצים עיגולים.


אופן הכנת מילוי הבשר:


1. ממלאים מים בסיר, מכניסים את עלה הדפנה והבצל.

2. יוצרים מהבשר הטחון 2 קציצות ומכניסים לסיר.

3. מבשלים במשך כשעה.

4. מסננים את הנוזלים ומעבירים את הבשר לסיר יבש.

5. מייבשים על להבה נמוכה כ-10 דקות.

6. מוסיפים תבלינים וחומץ ומערבבים היטב.

7. יוצרים קציצות. הרכבת הפסטיליה: במרכזו של כל עיגול מניחים קציצת בשר. מהדקים רק סביב המילוי (כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה). מטגנים בשמן עמוק וחם.



חפשו מתכון נוסף: