מתכונים -
בשר
|
טבית הינו חמין עוף מהמטבח העירקי.
הכמויות המוצגות מתאימות להכנת 8 מנות.
רכיבים:
2 ק"ג חלקי עוף (רצוי כרעיים, מחולקות לשוק וירך)
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן
3 עגבניות קלופות וקצוצות
3 כוסות אורז מוארך
5 כוסות מים רותחים
2 כפות בהרט
1 כף מחוקה מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- שוטפים את חלקי העוף ומייבשים אותם היטב. מטגנים את הבצל בסיר גדול המתאים לתנור עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים אותם (הופכים מדי פעם כדי שיתבשלו מכל הצדדים) עד שהבשר נראה אטום.
- מוסיפים את האורז, המים, הבהרט, המלח והפלפל. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים, על להבה גבוהה, עד שרוב הנוזלים נספגים.
- מפעילים את פלטת השבת / במידה ואין, ניתן להכין בתנור האפייה על חום נמוך של 100 מעלות. מכסים את הסיר ומניחים על הפלטה/בתנור למשך הלילה.
|
|