שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
איך מכינים כרוב ממולא PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:

 

1 ראש כרוב שלם

450 גר' בשר טחון

1 כוס אורז לבן ארוך

3 כפות שום כתוש

1 כפית מלח

½ כפית פלפל גרוס

1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (960 גר')

2 כפיות מנטה יבשה או נענע

¼ כוס מיץ לימון

3 כפות חמאה או מרגרינה



אופן ההכנה:


1.
חותכים את ליבת הכרוב בעזרת סכין חדה וארוכה, ומבשלים את כל ראש הכרוב במים חמים משך כ- 40 דקות, עד שהעלים נפרדים.

2.  מוציאים את הכרוב מהמים ומניחים בצד.

3.  מערבבים בקערה את האורז הלבן, עם הבשר הטחון, כף שום קצוץ, כפית מלח ו- ½ כפית פלפל שחור.

4.  לוקחים את עלי הכרוב, מורידים שכבה דקה מהגבעול המרכזי על מנת שהעלה יתיישר.

5.  מניחים עלה שלם על תחתית הסיר למניעת הדבקות לוקחים את עלי הכרוב ומסדרים על משטח עבודה.

6.  מניחים במרכז כל עלה כמה כפות של תערובת אורז ובשר ומגלגלים .

7.  מניחים שכבה של כרובים ממולאים בתוך הסיר. מסדרים מעליהם מעט מהשום, מנטה/נענע וחמאה או מרגרינה.

8.  מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומניחים עוד שכבת כרובים ממולאים, יחד עם שום מנטה ועוד מרוטב העגבניות.

9. כשהסיר מלא, מכסים את הכרובים עם צלחת כדי שלא יפתחו בבישול ומוסיפים ¼ כוס מיץ לימון.

10.  מכסים את הסיר ומבשלים כ- 40 דקות על להבה בינונית.



 

 



חפשו מתכון נוסף: