מתכונים -
מרקים
|
רכיבים:
2 ק"ג עצמות בקר, חתוכות
2 בצלים
2 גזרים
4 גבעולי סלרי
2 כפות שמן
5 גבעולי פטרוזיליה
3 גבעולי טימין
2 עלי דפנה
1 כף גרגרי פלפל שחור
2 שיני שום שלמות
מלח
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום גבוה (240 מעלות). מניחים את העצמות בתבנית וצולים אותן בתנור החם כשעה, או עד שהן משחימות היטב. הופכים אותן מדי פעם במהלך הצלייה.
- קולפים את הבצלים וחותכים לרבעים, קולפים את הגזרים וחותכים לפיסות גדולות. חותכים את הסלרי לחתיכות בגודל 5 ס"מ.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומשחימים בו את הירקות, תוך בחישה תכופה, כ-10 דקות.
- מוציאים את העצמות מהתנור ומעבירים אותן לסיר. מכסים במים שיגיעו עד 4 ס"מ מעל העצמות, מוסיפים את עשבי התיבול, גרגרי הפלפל ושיני השום, ממליחים מעט מאוד ומביאים לרתיחה.
- מסירים את הקצף שהצטבר, מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל, בסיר לא מכוסה, 4-5 שעות. משלימים מדי פעם את כמות הנוזלים במים רותחים, כדי שהעצמות יהיו מכוסות כל הזמן.
- מסננים את הציר ומסלקים את העצמות, הירקות והתבלינים. מצננים במקרר וכשהציר נקרש, מסירים מעליו את שכבת השומן שהצטברה.
|
|