שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
ירקות מעורבים כמילוי למומו PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל הודי



רכיבים:

 

3 כוסות של ירקות מעורבים (תרד, כרובית, גזר, אפונה, פלפל אדום וירוק),  קצוצים דק

1 כוס בצל, קצוץ דק

½ כוס בצל ירוק, קצוץ דק

1 כפית שום, קצוץ

1 כפית גינג'ר, קצוץ

½ כפית כורכום

1 כפית של פלפל שחור טחון וטרי

3 פלפלים חריפים אדומים, קצוצים

1 כוס גבינת פניר

2 כפות חמאה

½ כפית חילבה

1 כף של תערובת מים וקמח (לעיבוי העיסה)

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:


1. ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים את החילבה עד שתהפוך לכהה. מוסיפים את הבצל החתוך ומטגנים עד להשחמה.

2.  מוסיפים כורכום, שום, גינג`ר  וצ`ילי.  מטגנים במשך 30 שניות.

3. מוסיפים את הירקות ומטגנים עד שהירקות יתרככו קמעה (לא יותר מידי). מוסיפים לתערובת הירקות פלפל ומלח. מוסיפים גבינה ובצל ירוק ומערבבים היטב . על מנת ליצב את תערובת הירקות , מוסיפים כף מתערובת הקמח - מים.

4. מערבבים את הכול עד להתקשות התערובת . מעבירים את הירקות לקערה, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

5. אוחזים בבצק בכף יד אחת , שמים כף של מילוי (ירקות) על הבצק , ועם היד השנייה סוגרים את קצוות הבצק לכיוון המרכז (קיפול).

6.  מהדקים את קצוות הקיפול על מנת לאטום את הכופתא (זהו כל הסוד).

7. לבשול בסיר אדים – משמנים את הרשת, מניחים את המומו, מכסים ונותנים למיים לרתוח. אחרי הרתיחה מחלישים את האש ומאדים 20-30 דקות נוספות.

בסיר לחץ: מחממים סיר לחץ , משמנים אותו היטב על מנת למנוע הידבקות הכופתאות לסיר.  מסדרים את הכופתאות בסיר,  מוסיפים כפית מיים רותחים, סוגרים את המכסה ומבשלים 10-15 דקות (אפשר לטגן בשמן עמוק במקום סיר לחץ). אם המומו דביק – הוא עדיין לא מוכן.

8. לאחר הבישול יש להגיש מייד .



חפשו מתכון נוסף: