מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
16 צדפות עם קליפותיהן
½ כוס יין לבן, יבש
50 גרם פירורי לחם
¼ כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- מבשלים את הצדפות ביין, עד שהן נפתחות. (3 דקות בישול לערך).
- מסלקים את חציין הריק של הצדפות.
- מערבבים את השמן, פירורי הלחם, השום, הבזיליקום והפטרוזיליה ומתבלים במלח. אם העיסה יבשה מדי מוסיפים מעט שמן זית.
- משאירים את תוך הצדפות ומניחים עליו כפית מהעיסה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש בחום גבוה, למשך כ-2 דקות.
|
|