מתכונים -
מרקים
|
רכיבים:
½ ק"ג חומוס (קטן) מבושל עם מי הבישול
1-2 פלפל חריף קצוץ
1 פלפל רגיל (ירוק/אדום) קצוץ
1 כפית שום קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל קצוץ מטוגן
4-7 עגבניות בשלות קצוצות
2 עלי דפנה
1 כפית זרעי כמון
1 כפית גרעיני כוסברה
2-3 גרגרי הל כפית
מחטי מרווה
כף רוזמרין
כף עלי כוסברה קצוצה
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית chana masala
2 כפות שמן זית
מלח
מים
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק להקפיץ את עלי הדפנה, הל, פלפל אנגלי, כמון, כוזברה, פלפלים קצוצים, שום וג'ינגר ולערבב כשהפלפל מוכן - להוסיף עגבניות ולערבב.
2. כשהעגבניות מתרככות להוסיף הבצל המטוגן ולערבב להוציא עלי הדפנה, הפלפל האנגלי וההל. להוסיף ¾ מכמות החומוס + כל מי הבישול של החומוס + 2-3 כוסות מים.
3. לערבב, לכסות ולהביא לרתיחה. להחליש האש ולבשל כ 15 דקות לטחון עם בלנדר-מקל להוסיף את שאר החומוס ואת העלים ושמן הזית ותבלין ה chana masala וכפית מלח. לערבב ולבשל כ 5 דקות. להשאיר מכוסה כ 10 דקות ולהגיש.
|
|