מתכונים -
מרקים
|
רכיבים:
1 קג' עגבניות טריות מרוסקות
6 כפות שמן (¼ כוס)
½1 כפות שום כתוש
2 גזרים מבושלים מרוסקים
4 כפות רסק עגבניות
1-½1 ליטר מים
2 כפות קורנפלור
4 כפות רסק תפוחים
1 כף סוכר (רצוי להמיר לדבש)
2 כפות מלח
כפית זעפרן טחון
מיץ מרבע לימון
½ כפית פלפל לבן
ציר ירקות:
1 בצל
2 מקלות סלרי
2 גזרים
½ כרובית
אופן ההכנה:
1. לבשל את מרכיבי הציר ולסנן.
2. לחמם שמן ולהשחים את השום הכתוש.
3. להוסיף את הקורנפלור (לערבב היטב, כך שלא יהיו גושים).
4. להוסיף את העגבניות ולהרתיח 5 במשך דקות.
5. להוסיף את הגזר ואת המים (מהציר ירקות ) ולבשל.
6. להוסיף את הרסק עגבניות ושאר המצרכים : זעפרן, מלח, פלפל לבן והמיץ לימון, ולבשל.
7. להגיש עם כוסברה קצוצה.
|
|