מתכונים -
צמחוני
|
טופו אפוי.
רכיבים:
1 בלוק טופו
למרינדה:
1 כף חומץ אורז או חומץ בלסמי
1 כף שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 כף זנגביל טרי קצוץ או ½ כפית זנגביל טחון
1 כף שום טרי, קצוץ או ½ כפית אבקת שום
½ כוס בצל ירוק, קצוץ
½ כפית כמון
½ כפית כוסברה, קצוצה
קורט פפריקה חריפה
קורט פלפ שחור, טרי וטחון
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל חומרי המשרה לצנצנת, סוגרים היטב, ומנערים, עד שכל החומרים נהפכים לרוטב אחיד.
- לוחצים על בלוק הטופו עם מגבת מטבח או מגבת נייר, על מנת להיפטר מעודפי המים.
- פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של ½ ס"מ ומניחים זה לצד זה בתבנית אפייה שטוחה.
- מורחים את המרינדה מעל ומתחת לפרוסות הטופו.
- מעבירים את התבנית למקרר למשך שעה (על מנת שהטופו יספוג בצורה מקסימלית את טעמי המרינדה).
- מחממים תנור ל מחממים התנור לטמפרטורה של 185 מעלות.
- מסננים את עודפי המרינדה.
- מכניסים התבנית לתנור, ואופים במשך 30 דקות. באמצע האפיה, יש להפוך את פרוסות הטופו.
|
|