מתכונים -
דגים ופירות ים
|
מולים ברוטב עגבניות.
רכיבים:
1 ק"ג צדפות שחורות (מולים)
4 שיני שום, כתושות
½ חבילה חמאה
¼ כוס שמן זית
בקבוק יין לבן, חצי יבש
4 עגבניות טריות קצוצות דק
מלח
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
-
ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את השום עד שצבעו משתנה.
-
מוסיפים את העגבניות ומעט מלח, לפי הטעם.
-
מבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות נוספות.
-
מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.
-
מוסיפים את הצדפות ומבשלים כמה דקות עד שכולן נפתחות.
-
מפזרים מעל פטרוזיליה או כוסברה קצוצים ומגישים עם לחם קלוי.
|
|