שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
חצילים ממולאים בבשר PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לראש השנה

רכיבים:

 

10 חצילים קטנים למילוי

½ ק"ג בשר טחון

2 בצלים, קצוצים דק ומטוגנים

חופן פטרוזיליה

2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות

½ כף פפריקה מתוקה

מלח, פלפל

1 כפית אבקת מרק עוף

½ כף בהרט

½ כף קינמון

 

אופן ההכנה:

 

1. שוטפים היטב את החצילים ומטגנים במעט שמן מכל צדדיהם.  מניחים בצד.

2. ממשיכים באותה המחבת לטגן את הבצל ומוסיפים את הבשר הטחון.  מטגנים מעט את הבשר ומוסיפים את הפטרוזיליה, הפפריקה, המלח, הפלפל השחור וקופסת רסק עגבניות אחת.  מערבבים היטב,  מסירים מהאש ומקררים.

3. חוצים את החצילים לאורכם, כך שיווצר מעין כיס למילוי.

4. ממלאים את החצילים בבשר ומשטחים, כך שהבשר ימלא את כל סירת החציל אך לא מעבר לה.

5. מסדרים בתבנית האפייה את סירות החצילים.

6. מוהלים 2 כוסות מים עם קופסת רסק העגבניות הנותרת, מוסיפים פפריקה, אבקת מרק עוף, בהרט, קינמון ומעט לח ומערבבים היטב.

7. יוצקים על החצילים ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 45 דקות.

 



 

 



חפשו מתכון נוסף: