שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
בשר ובמיה PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

קציצות בשר ברוטב במיה ועגבניות.

 

רכיבים:

 

לכדורי הבשר:

250 גר' בשר בקר טחון
250 גר' בשר הודו טחון (שוק מפורק)
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1 ביצה
חופן פטרוזיליה, קצוצה
1 כף קמח מלא
כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
מעט פפריקה מתוקה וחריפה

לרוטב:


250 גר' במיה
1 בצל בינוני, קצוץ
3 שיני שום, קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות, קצוצות
3 - 4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל
1 ליטר מים


אופן ההכנה:


כדורי הבשר:


1. מערבבים את התערובת בקערה ומניחים בצד.


הרוטב:



1. בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל קצוץ ו-3 שיני שום קצוצות עד להזהבה.
2. מוסיפים שתי כפות רסק ושלוש עגבניות קצוצות ומערבבים. מוסיפים את הבמיה ומערבבים יחד.
3. מוסיפים מלח, פלפל שחור, 3-4 כפות מיץ לימון. מוסיפים ליטר מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.


התבשיל:


1. יוצרים כדורים מהבשר, ומחליקים לתוך הרוטב כשהוא רותח.
2. מבשלים חצי שעה על אש נמוכה עם מכסה סגור. טועמים ומתקנים תיבול.


חפשו מתכון נוסף: