שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
עוגת פטל ומרשמלו PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

רכיבים:

 

לבסיס:

 

3 ביצים (מופרדות חלבון/חלמון)

¾ כוס סוכר

½ כפית תמצית וניל

3 כפות שמן

¾ כוס קמח תופח

½ כוס מיץ תפוזים

 

לקציפה:

 

100 גרם פטל קפוא (לאחר שהופשר בטמפרטורת החדר)

2 כפות סוכר

200 גרם מרשמלו (מומלץ צבעוני על מנת שהעוגה תהייה צבעונית ומעניינת)

½ כוס חלב

2 כפות מיץ לימון, טרי

1 מיכל שמנת לקצפת

½ כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:

 

1. הבסיס:  את שלושת החלמונים מכניסים לקערת המערבל ומתחילים להקציף במהירות נמוכה. מוסיפים ½ כוס סוכר (שישאר לנו ¼ כוס סוכר) ואת תמצית הוניל וממשיכים בהקצפה.

2. מוסיפים לקערת המערבל את השמן ומנפים את הקמח.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה.

4. בקערה נפרדת מקציפים את שלושת החלבונים, עד שמתקבל קצף יציב. מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה, עד שהקצף נהייה מבריק.

5. מקפלים את קציפת החלבונים לבלילת החלמונים.

6. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה עגולה ואופים בחום בינוני (180º) במשך 30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

7. הקציפה: בעזרת ממחה של פירה, מועכים/מרסקים את הפטל ומעבירים את המחית לסיר בינוני. (כולל הנוזלים).

8. מוסיפים לסיר כף אחת של סוכר, את המרשמלו ואת החלב, מנמיכים ללהבה נמוכה ובוחשים באופן מתמיד עד שהמרשמלו נמס.

9. מסירים מהאש ומצננים את התערובת עד שהיא נהיית סמיכה מעט.

10. מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר ותמצית וניל, מקפלים לתערובת הפטל והמרשמלו.

11. יוצקים את הקציפה על גבי בסיס העוגה, מיישרים יפה בעזרת לקקן ומכניסים את העוגה למקרר למשך לילה.

 

 

 

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: