מתכונים -
קינוחים ומנות אחרונות
|
רכיבים:
200 גר' שוקולד מריר 150 גר' חמאה 150 גר' סוכר לבן 3 ביצים 30 מ"ל קפה אספרסו 1 כף ליקר קפה קורט מלח 120 גר' קמח לבן 100 גר' שוקולד לבן, קצוץ גס
אופן ההכנה:
- מחממים את תנור האפיה לטמפרטורה בינונית (180º).
- מחממים בסיר גדול מים. על גבי הסיר מניחים עוד סיר. מוסיפים את החמאה ואת השוקולד המריר ומיסים אותם תוך כדי ערבוב מתמיד. (אדי המים מחממים את הסיר העליון).
- מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפיםאת הביצים (אחת אחרי השניה), את האספרסו, הליקר והמלח וטורפים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
- מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לפיזור אחיד שלו בתערובת. (אין לעבד יותר מדי, אלא רק עד שהבלילה אחידה).
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לגובה אחיד בעזרת לקקן.
- אופים את הבראוניז במשך 20 - 25 דקות, או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין קצת רוטט (אך לא לחלוטין רך), אין מה לדאוג, הבראוניז מתייצבים בקירור.
- מצננים את הבראוניז לחלוטין לפני שחותכים לקוביות.
|
|