רכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, חתוכים גס
3 גזרים, קלופים, חתוכים גס
3 קישואים, חתוכים גס
5 נתחים של עגל
½ ק"ג פולים קלופים
חתיכת דלעת
½ כפית כורכום
1 כף מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
½ כוס כוסברה, קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את נתחי העגל ומסדרים אותם בסיר המרק.
2. ממלאים הסיר במים ומביאים לרתיחה. (בעזרת כף מוציאים את הקצף שנוצר).
3. מוסיפים לסיר את הירקות ואת הפולים, מתבלים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עם מכסה סגור במשך כחצי שעה.
4. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הירקות וחלק מהפולים ומעבירים אותם לקערה נפרדת.
5. בעזרת מועך ידני, מועכים את הירקות והפולים, עד שמתקבלת מחית גסה.
6. מחזירים את מחית הירקות לסיר המרק, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. מתקנים את התיבול ומבשלים במשך כ - 5 דקות נוספות.
|