שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
קיש פטריות PDF הדפסה דוא
מתכונים - פשטידות וקישים



רכיבים:

 

לקלתית:


100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

¼1 כוסות קמח

1 ביצה

½ כפית מלח

2 כפות מים קרים

 

למלית:


2 בצלים

2 סלסלות של פטריות שמפניון, חתוכות

20 גרם חמאה

4 ביצים

500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)

3 כפות קמח

מלח, פלפל לפי הטעם האישי

 

אופן ההכנה:

 

הקלתית:


1. בקערה גדולה מערבבים את החמאה עם המלח. מוסיפים את הביצה, המים והקמח.  מערבבים עד קבלת בצק אחיד.

2. עוטפים בנילון נצמד ומניחים במקרר למשך כחצי שעה.


המלית:


1. ממיסים את החמאה בסיר קטן או מחבת ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

2. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומבשלים יחד עד שהפטריות מפסיקות להגיר נוזלים.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם שמנת מתוקה ומוסיפים את הקמח. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
4. מרדדים את הבצק לתבנית האפייה. על הבצק מניחים שכבה של הפטריות ועליה שכבה מבלילת הביצים.

5. אופים בחום בינוני  (180º) במשך כחצי שעה,  עד קבלת גוון זהוב.

 



חפשו מתכון נוסף: