רכיבים:
1 חבילת פטריות מיובשות
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים לקוביות (לא קטנות מידי)
3 כפות שמן זית
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי, קצוצים
1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
2 שומר טרי, חתוך לפרוסות (לא חובה)
2 קישואים, חתוכים לעיגולים בעובי של 2 ס"מ
8 שיני שום, קלופות
2 עגבניות, חתוכות לרבעים
מעט פטרוזיליה, קצוצה
מעט שמיר, קצוץ
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מוזגים 2 כוסות מים רותחים לקערה. מכניסים את הפטריות ומשרים אותן למשל 20 דקות.
2. בסיר הבישול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי, עד שהם מתרככים מעט.
3. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים.
4. מוסיפים את הפטריות ואת מי ההשרייה. ממלאים עוד מים, עד לכיסוי הירקות.
5. מבשלים עד לרתיחה. טועמים ומתקנים התיבול. מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך 45 דקות.
|