
רכיבים:
500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה גס
5 גזרים, קלופים וחתוכים לחצי
2 בטטות, קלופות וחתוכות גס
1 בצל גדול, קלוף
3 שיני שום, קלופות וחצויות
1 כף שמן זית
מיץ מ - ½ לימון
מלח, פלפל לפי הטעם
2 ליטר מיםרותחים
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר הבישול ומוסיפים את הדלעת, הבטטה, הגזר, הבצל והשום. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 8 דקות, לצורך ריכוך.
2. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים ומרתיחים.
3. מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ - 15 - 20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. טוחנים בעזרת בלנדר ידני, עד לקבלת מחית חלקה.
5. מוסיפים את התבלינים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
6. מבשלים על להבה נמוכה למשך 5 דקות נוספות.
7. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
|