שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
אמפנדס מילוי בשר - Empanadas PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר



רכיבים:


לבצק:


1 קילו קמח
400 גרם מרגרינה מומסת
1/2 כפית מלח
2 כפות חומץ
1 חלמון ביצה


המילוי:


500 גרם בשר בקר טחון
5 בצלים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצות דק
1/2 פלפל אדום קצוץ דק
1/2 פלפל ירוק קצוץ דק
1 גזר מגורד דק
100 גרם זיתים קצוצים דק
3 ביצים קשות קצוצות דק
מלח ופלפל לפי טעם


אופן ההכנה:


המילוי:


1. מטגנים את הבצל, פלפלים, גזר והשום על אש נמוכה עד להשחמה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים לפי הטעם ומטגנים.
2. כשהבשר מבושל מוסיפים את הזיתים הקצוצים ואת הביצים הקשות הקצוצות.


הבצק:


3. שופכים את הקמח לקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז, מוסיפים את המרגרינה וחלמון הביצה ומערבבים.
4. מוסיפים את המלח, חומץ, והמים בהדרגה ובאיטיות מעבדים עד לקבלת בצק לח ורך.
5. מכסים את הבצק ומניחים במקרר עד סמוך למועד השימוש.
4. מרדדים את הבצק לעובי דק (כ-2 מ"מ).
6. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
7. במרכז כל עיגול שמים כף מילוי וסוגרים בקיפול לצורה של חצי ירח. את הקצבות מצמידים בקיפול זיגזג עדין כלפי פנים כך שלא יפתחו (אפשר גם עם לחיצות מזלג).
8. מניחים בתבנית אפיה בגודל מתאים, מורחים מעט ביצה טרופה מעל כל אמפנדה ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.



חפשו מתכון נוסף: