מתכונים -
מרקים
|
רכיבים:
1 שורש סלרי ללא עלים 1 שורש פטרוזיליה ללא עלים 1 לפת 3 גזרים בינוניים 1 צנון 1 בטטה 1 תפוח אדמה 1 בצל גדול או 2 קטנים 4 שיני שום 1 כפית ג'ינג'ר (רצוי טרי קצוץ, אך אפשר להשתמש באבקה) 100 גרם פיצוחים מעורבים לא קלויים, לפחות משני סוגים (קשיו, פיסטוקים, שקדים, לוז, אגוזי מלך וכל הבא ליד) 50 גרם חמאה 6 כפות גדושות חמאת בוטנים סקיפי (קלאסית או עם שברי בוטנים) 1 קופסת שימורים של חלב קוקוס 1 מיכל שמנת חמוצה (להוספה לפני ההגשה)
תבלינים:
1 כף מלח ½ כפית פלפל אנגלי טחון ½ כפית אגוז מוסקט 1 כפית תערובת קארי ½ כפית אבקת קינמון ½ כפית כמון 2 כפות אבקת מרק (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הירקות חיתוך גס. קוצצים דק כפית ג'ינג'ר ואת שיני השום. 2. ממיסים בסיר גדול את החמאה ומטגנים בה את הבצל, השום והג'ינג'ר עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הירקות, את אבקת המרק, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-5 דקות על אש בינונית. 3. מרתיחים כ-½2 ליטר מים ומוסיפים אותם לסיר. מוסיפים את חמאת הבוטנים ואת שאר התבלינים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-45 דקות. 4. מרסקים גס את הפיצוחים (מכסים במגבת ודופקים עם מערוך או פטיש שניצלים). 5. אחרי 45 דקות מרסקים את הירקות, עד לקבלת מרק סמיך בעל מרקם אחיד (הכי נוח עם מעבד מזון ידני כאשר הסיר עדיין על האש). 6. מוסיפים את חלב הקוקוס והפיצוחים הקצוצים ומבשלים עוד כ-5 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול על פי הטעם.
אופן ההגשה:
7. מוזגים את המרק לקעריות, מוסיפים כפית שמנת חמוצה לכל קערה ומגישים . אפשר לבזוק מעט שקדים טחונים מעל.
|
|