שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
סלט חצילים - נוסח גרוזיני PDF הדפסה דוא
מתכונים - סלטים


רכיבים:

 

1 ק"ג חצילים

½ כוס שמן

1 כוס אגוזי מלך קלופים

1 כף חומץ

2 כפות כוסברה טריה קצוצה דק

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

1 כף סלרי טרי קצוץ דק

1 כף בזיליקום טרי קצוץ דק

2-3 שיני שום

1 כפית פלפל אדום חריף טחון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית אבקת חילבה

½ כוס מים

מלח לפי הטעם


אופן ההכנה:


1.חותכים את החצילים לאורכם.

2. זורים עליהם מלח, ומניחים בצד למשך שעה. (על מנת להוציא מהם את הנוזלים).

3. כעבור שעה, לוחצים על החצילים כדי להוציא מהם את כל הנוזלים.

4. מחממים שמן במחבת, ומטגנים את החצילים משני הצדדים עד להשחמה.

5. ,טוחנים את האגוזים יחד עם שיני השום, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול הקצוצים מוסיפים את החומץ והמלח.

6. מוסיפים לעיסת האגוזים הטחונים חצי כוס מים קרים תוך זילוף איטי וערבוב עד שהתערובת נהיית חלקה ובעלת מרקם כמו של שמנת.

7. מורחים על פני כל חציל שכבה עבה של התערובת, מקפלים אותו לשניים, או מגלגלים לגליל שסוגר על תערובת האגוזים.



חפשו מתכון נוסף: