1 ק"ג קמח
1 כף סוכר
700 מ"ל מים פושרים
60 גרם שמרים
2 כפות שמן
1 כף מלח
1 ליטר שמן קנולה או תירס לטיגון
אופן ההכנה:
- ממיסים את השמרים והסוכר בחצי כוס מים פושרים ומניחים במקום חמים למשך 10 דקות.
- מכניסים את הקמח לקערת מיקסר עם וו לישה (או שלשים בידיים) מוסיפים את השמן, השמרים והמים הפושרים ולשים כ-10 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים.
- כעבור שעה לשים שוב את הבצק משך 4 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה נוספת.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים בעזרת כפות הידיים כדקה.
- חותכים את הבצק לכדורים במשקל 30 גרם (בגודל כדור פינג-פונג). בעזרת כפות הידיים יוצרים לחמנייה מוארכת מכל כדור בצק. מניחים מגבת מטבח נקייה על מגש ומפזרים עליה מעט קמח. מניחים את הלחמניות במרחק 3 ס"מ אחת מהשנייה על המגש, מכסים במגבת נוספת ומתפיחים במשך 40 דקות במקום חמים עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
- מחממים את השמן בסיר טיגון עמוק (לחום של 180 מעלות) ומטגנים את הלחמניות כ-2-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות-שחומות (כמו סופגנייה). מוציאים בעזרת כף מסננת למגש עם נייר סופג. מצננים.