רכיבים:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם חמאה
¾ + 1 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כפות ליקר אגוזים איטלקי (פרנג'ליקו)
¾ כוס קמח
¼ כוס אבקת קקאו
½ כפית מלח
1 כוס אגוזי לוז שלמים, לא קלויים
אופן ההכנה:
1) מחממים תנור ל-170 מעלות.
2) ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה. מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
3) מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה ליקר.
4) מנפים קמח, קקאו ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים במרץ כדקה, עד שמתקבלת בלילה חלקה ומבריקה.
5) יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים אגוזי לוז מלמעלה ואופים 20-25 דקות. הבראוניז ייראו אפויים בדפנות בלבד, וכך זה אמור להיות. מצננים לחלוטין.
6) מקפיאים במשך שעתיים לפחות, על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים בסכין חדה טבולה במים רותחים. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר או אפילו במקפיא (הבראוניז לא יתקשו לחלוטין). מגישים קר
|