רכיבים:
2 כפיות קינמון
1 כפית שטוחה מלח
½ כוס קוקוס (50 גרם)
¼ כוס שומשום (40 גרם)
2 כוסות אגוזים או שקדים קלויים (200 גרם)
2 כוסות פירות יבשים קצוצים גס (300 גרם)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מפזרים שיבולת שועל על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-40 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד ששיבולת השועל מזהיבה ומתייבשת (אפשר לטעום ולבדוק שהיא קריספית).
3. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות של נייר מבצבצים מהשוליים, לחילוץ נוח בהמשך). מכינים בצד מלבן נוסף של נייר אפייה בגודל התבנית.
4. בסיר גדול מחממים חמאה, דבש, סוכר חום, קינמון ומלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה קוקוס, שומשום, אגוזים, פירות יבשים ואת שיבולת השועל הקלויה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מצופים בתערובת הדבש.
5. יוצקים מיד את התערובת הלוהטת לתבנית ומהדקים בעזרת כף (זהירות על הידיים – זה לוהט!) מכסים בנייר האפייה ששמרנו בצד ודוחסים היטב את התערובת בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהממתק לא יתפורר במהלך החיתוך). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש.
6. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לחטיפים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר.
|