שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
לביבות בטטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי



רכיבים:

 

4 בטטות בינוניות, קלופות

1 תפוח אדמה בינוני, קלוף

4 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים

4 כפות שמן זית

1 כוס פירורי לחם

75 גרם גבינה בולגרית 5%

2 כפות גבינת ריקוטה

מלח, פלפל, מעט טימין מיובש

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את הבטטות ותפוח האדמה לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.  מנמיכים הלהבה ומבשלים עד שהם מתרככים.

2. שופכים את מי הבישול, מוסיפים את שמן הזית ומועכים למרקם של פירה.

3. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

4. מרפדים את תבנית האפיה בנייר, מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת לביבות.

5. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°) ואופים במשך כחצי שעה.

 

 
צ'אי לאטה מתכון PDF הדפסה דוא
מתכונים - קפה




רכיבים:

½2 כוסות מים
1 מקל קנמון
2 עלי דפנה
ג'ינגיר קטן מעוך
2 כפות תה שחור (תפזורת)
2 מסמרי ציפורן כתושים
1 תרמיל הל פתוח
4 כפיות סוכר
2 כוסות חלב
אופן ההכנה:

1. להרתיח את כל המרכיבים בסיר.
2. לסנן במסננת דקה.

 
קפה גרניטה לימי הקיץ החמים PDF הדפסה דוא
מתכונים - קפה



רכיבים:

 

 

מנת קפה אספרסו
קרח
חלב

 

אופן ההכנה:


1. מוסיפים מספר קוביות קרח לבלנדר.
2. יוצקים על הקרח את האספרסו והחלב כך שהם מכסים בערך ¾ מהקרח.
3. טוחנים את התערובת, עד שנהיית אחידה והקרח בעל גבישים קטנים.
4. שופכים לכוס ומוסיפים מי סוכר לפי הטעם.

 

 
מול ים PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים

מולים ברוטב שום ועגבניות.

 

רכיבים:

 

300 גרם מולים

1 שן שום, קלופה ופרוסה דק

1 כף שמן זית איכותי

100 מ"ל יין לבן

3 עגבניות, בינוניות

1 ענף רוזמרין

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את העגבניות לבלנדר וטוחנים עד לקבלת רסק.

2. מכניסים את הרסק לסיר הבישול ומביאים לרתיחה. (חשוב מאוד לערבב כל הזמן על מנת שלא יישרפו). מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

3. במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את ענף הרוזמרין לטיגון קל.

4. מוסיפים את פרוסות השום ואת היין הלבן ומביאים לרתיחה קלה.

5. מוסיפים למחבת את המולים, מערבבים היטב (שהיין יציף את המולים).  מבלשים מספר דקות.

6. יוצקים את תכולת המחבת לסיר עם רוטב העגבניות, מערבבים ומבשלים במשך כחמש דקות.

 
חומוס PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי



רכיבים:

 

½ כוס גרגרי חומוס מבושלים
כף טחינה
מיץ מלימון אחד
כפית שום כתוש
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, פפריקה
חופן פטרוזיליה, קצוצה
שמן (מומלץ להשתמש בשמן זית)


אופן ההכנה:

1.  משאירים בצד מעט גרגירי חומוס שלמים ואת היתר טוחנים בעזרת מעבד מזון או מועכים בעזרת מזלג.
2. מוסיפים את הטחינה, השום, מיץ הלימון, המלח והפלפל ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
3. משטחים את העיסה על גבי צלחת ההגשה, מפזרים מעל את גרגירי החומוס השלמים ששמרנו בצד, מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה, מעט שמן זית ומגישים.

 

 
«התחלההקודם12345678910הבאסיום»

דף 1 מתוך 781