שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
רוטב ברביקיו PDF הדפסה דוא
מתכונים - רטבים

 

 

הרוטב הבא מגיע במספר וורייאציות.  ניתן להוסיף לו רסק עגבבניות,  ניתן להשתמש בו כמשרה לבשר או לכל דבר אחר.

מומלץ ביותר להשרות בתוכו למשך כשעה וחצי - שעתיים כנפי עוף ולצלות או לאפות בתנור.

 

רכיבים:

 

3 כפות שמן זית

3 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב מייפל

קורט פלפל שחור

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כפית שום גבישי.

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים יחדיו את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.

 
ממרח עדשים כתומות ובטטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל טבעוני


רכיבים:

 

½ כוס עדשים כתומות

1 בטטה קטנה

½1 כוסות מים

¼ כוס טחינה

מיץ מלימון אחד

חופן פטרוזיליה או כוסברה

קורט כמון

קורט כורכום

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:


1. ממלאים מים בסיר הבישול ומוסיפים את הכמון והכורכום.  מבשלים את העדשים והבטטה עד שהיא רכה.

2. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון והמים ובעזרת בלנדר מוט טוחנים עד לקבלת מחית.

3. מעבירים לצלחת ההגשה, מעטרים בפטרוזיליה/כוסברה.

 
לחמניות PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

 

לחמניות ביתיות רכות


רכיבים:


1 ק"ג קמח

½ כוס שמן

½ כוס סוכר

1 כף מלח

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים

מים


לציפוי:


1 ביצה טרופה

2 כפות סומסום/זעתר/קצח


אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את הרכיבים לקערה ולשים במשך כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. מכסים במגבת לחה ומשהים כשעה לצורך התפחה.

3. לשים שוב את הבצק וקורצים ממנו כדורי בצק.

4. מסדרים את כדורי הבצק ע"ג נייר אפייה,  מברישים כל כדור בביצה ומפזרים מעל סומסום (או כל דבר אחר שאתה רוצים).

5. אופים בחום בינוני (180º) למשך כחצי שעה.

 


 
עוגת גבינה פשוטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגות

 

רכיבים:

 

7 ביצים (מופרדות לחלבון-חלמון)

750 גרם גבינה לבנה

1 גביע שמנת חמוצה

½1 כוסות סוכר

1 שקיק סוכר וניל

2 כפות גדושות של פודינג וניל

גרידה מלימון אחד

4 כפות קורנפלור

קורט מלח

 

אופן ההכנה:


הליך הרכבת העוגה מתבצע בשלושה שלבים:

 

הראשון:


1. לקערה גדולה מוסיפים את השמנת והגבינה ומערבבים.

2. תוך כדי ערבוב מתמיד  (כדי שלא יווצרו גושים) מוסיפים ¼ כוס סוכר, את החלמונים, סוכר הוניל והקורנפלור.

 

השני:

 

1. לקערה נוספת מוסיפים את החלבונית וקורט מלח ומערבבים עד לקבלת קצף יציב.

2. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבבים.

 

השלישי:

 

1. מקפלים לקערת החלבונים ¼ מהתערובת שבקערה הראשונה (החלמונים והגבינות) ומערבבים,  כך חוזרים על הפעולה כשבכל פעם מקפלים ¼ מהכמות.

2. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה עגולה.

3. מחממים את התנור לחום גבוה של 200º (חשוב להניח בתחתית התנור מים לצורך לחות).

4. אופים במשך כ - 30 דקות.

5. מנמיכים את הטמפרטורה ל 160º ואופים למשך 30 דקות נוספות.

 

 
עוגיות ביסקוטים PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגיות

 

רכיבים:

 

6 ביצים

¼1 כוסות סוכר

2 שקייות סוכר וניל

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

2 כוסות שקדים טחונים גס

 

אופן ההכנה:

 

1.  לקערת המיקסר מוסיפים את הביצים והסוכר ומקציפים עד שמתקבל קצף בהיר.

2. מוסיפים את יתר הרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק ולאפות במשך כ - 30 דקות בחום בינוני (180º).

4. מכניסים למקפיא עד ליום שלמחרת.

5. מוציאים מהמקפיא, פורסים את העוגיות לעובי הרצוי ומכניסים שוב לתנור האפיה לחום בינוני  (180º) למשך 30 דקות נוספות.

 

 

 
«התחלההקודם12345678910הבאסיום»

דף 3 מתוך 787