שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
מרק דגים חמוץ חריף עם למון-גראס PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

450 גרם דג בס נקי מעצמות וחתוך לחתיכות גדולות
4 כוסות ציר מרק עוף
3 גבעולי למון-גראס
3 כפות רוטב דגים
¼ כוס מיץ ליים או מיץ לימון
2 כפות בצל ירוק קצוץ
10 עלי קפיר ליים קרועים לחצאים
1 כוס פטריות קש
1 כפית כוסברה קצוצה
4 פלפלים צ´ילי אדומים (ללא גרעינים) קצוצים
2 בצלים ירוקים קצוצים

אופן ההכנה:

1. מוזגים את ציר המרק לסיר ומוסיפים את נתחי הדג, כותשים את גבעולי הלמון-גראס ומוסיפים לסיר יחד עם חצי מכמות עלי הקפיר-ליים. מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות עד שצבע הלמון-גראס משתנה והציר מתחיל להעלות ניחוחות. מסננים, זורקים את עשבי התיבול ומחזירים את הנוזלים לסיר.
2. מוסיפים למרק את הפטריות ואת נתחי הדג, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהדג מבושל לחלוטין. מוסיפים את רוטב הדגים, את הליים, 2 כפות בצל ירוק קצוץ, הכוסברה, הצ´ילי ויתרת עלי הקפיר-ליים. טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם. המרק אמור לשלב את הטעמים חמוץ, מלוח וחריף. מעטרים ביתרת הבצל הירוק.

 
כדורי בשר חמוץ - מתוק בנוסח סיני PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:


לכדורי הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 כפית מלח
מעט פלפל
3 כפיות אבקת קרי
3 כפיות רוטב וורטשייר
6 כפות מרגרינה או שמן

לרוטב:
3 גזרים בינוניים חתוכים דק
2 בצלים חתוכים
2 קישואים חתוכים לקוביות
1 קופסא חתיכות אננס
2 כפות קורנפלור
1 כוס מרק עוף
2 כפיות רוטב סויה
4 כפיות רוטב עגבניות או קטשופ

אופן ההכנה:
1. לכדורי הבשר: לערבב את כל החומרים, להוציא המרגרינה/שמן. ליצור כדורים ולטגן במרגרינה/שמן רותח עד שמקבלים גוון חום.
2. לרוטב: לטגן את הירקות. לערבב את הקורנפלור עם מרק העוף ולהוסיף את רוטב הסויה, רוטב העגבניות ונוזל האננס.
3. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להרתיח עד שהרוטב מסמיך.
4. להוסיף את הירקות, את האננס ואת כדורי הבשר. להמשיך להרתיח על אש קטנה למשך 10 דקות נוספות.

 
ירקות בטמפורה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

מבחר ירקות יבשים קשים: בטטות, סלק, שעועית ירוקה, בצל, גזר, קישוא, דלורית, פלפל, חצילונים, פטריות, ברוקולי וכדומה
או מבחר פירות מוצקים: תפוחים, אגסים, קיווי, אננס, בננה, אפרסמון ומנגו
קמח טמפורה או קמח תופח, לקימוח הירקות
בלילת טמפורה
שמן לטיגון עמוק
רוטב סויה בסיסי לטבילה

אופן ההכנה:
1. קולפים את הירקות, שוטפים ומייבשים היטב.
2. חותכים את הירקות הגדולים לפרוסות בעובי 4-5 מילימטר.
3. חותכים את קצות השעועית. מפרידים את הברוקולי לפרחים קטנים. פטריות קטנות אפשר להשאיר שלמות. פטריות גדולות חוצים או חותכים לרבעים (מקפידים במיוחד לחתוך רק את הירקות שחייבים להתבשל לגמרי, כמו בטטות או חצילים).
4. פירות מגלענים וחותכים לפרוסות או לפלחים, לפי סוג הפרי.
5. מחממים את השמן לחום גבוה מאוד (180-190 מעלות). (לבדיקת חום השמן אפשר לטפטף לתוכו טיפה מהבלילה - השמן צריך לבעבע מיד).
6. מקמחים כמה חתיכות ירק או פרי ומנפים את עודפי הקמח.
7. טובלים את הירקות או הפירות בבלילה ומעבירים לשמן. מטגנים עד שהבלילה הופכת זהובה ופריכה (2-4 דקות, לפי זמן הבישול הדרוש לירק או לפרי).
8. מוציאים בכף מחוררת למסננת ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
9. מגישים מיד, את הירקות עם רוטב סויה לטבילה ואת הפירות כמו שהם, או עם מעט אבקת סוכר או סירופ סוכר.

 
יאקי טורי - שיפודי עוף יפניים PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

שיפודי עץ

500 גרם חזה עוף חתוך לנתחים בגודל של ביס

למשרה:

½ כוס רוטב טריאקי

אופן ההכנה:
1.מניחים בקערה את נתחי העוף ויוצקים עליהם את המשרה. שומרים בכלי סגור במקרר לחצי שעה לפחות.
2. משרים גם את שיפודי העץ בכלי עם מים לחצי שעה.
3. משפדים את נתחי העוף. צולים על גחלים לוהטות (או במחבת, או בגריל בתנור) 5-3 דקות.
4. מדי פעם הופכים
וטובלים את השיפודים בקערת המשרה, או שמברישים אותם במשרה.
5. מגישים מייד.

 

 
טקה מאקי PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

½ יריעה של אצת נורי (באורך של 17 ס"מ וברוחב של 9 ס"מ)
6 כפות אורז מוכן לסושי
פילה טונה באורך 17 ס"מ ורוחב 2 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מניחים את הנורי על מחצלת סושי. מרטיבים את הידיים בתערובת החומץ והמים ומשטחים את האורז על גבי הנורי. משאירים שוליים של כ 2.5 ס"מ בחלקה התחתון של האצה ו 1 ס"מ בצדדים. מניחים את פילה הטונה במרכז הנורי, על האורז .
2. מחליקים את האגדולים אל מתחת למחצלת הסושי, ובשאר האצבעות מחזיקים את המילוי כך שלא יזוז.
3. מגלגלים את המחצלת כלפי מעלה עד לכיסוי המלית, משאירים שוליים של כ 2.5 ס"מ מהחלק העליון של הרול וממשיכים לגלגל עד שהרול נסגר.
4. מהדקים את הרול בלחיצת אצבעות, מרימים את המחצלת ומושכים אותה מעט קדימה. עכשיו מהדקים אותה שוב מעל הרול כולה ומסירים (בדרך זו אוטמים את הקצה של הרול).
5. חוצים את הרול וחותכים כל חצי לשלוש חתיכות. מסדרים על צלחת הגשה עם וואסאבי וזנגביל.

 

 
«התחלההקודם781782783784785786787הבאסיום»

דף 782 מתוך 787